top of page

Team in de spotlight: Mola-team

Zo af en toe zetten wij een team uit de competitie in de spotlight. Dit keer is het de beurt aan de dames en heren van Mola-team (Mix B1).


Ongeveer 25 jaar geleden is het team opgericht. De vrienden hadden al samen gevolleybald, maar doordat iedereen zijn eigen weg ging, lukte het niet meer om samen te spelen in de zaterdag competitie van Nevobo. Toch bleef de drang om gezellig samen te spelen. Toen ze zicht kregen op de winteravond competitie in Cuijk begon het te kriebelen. De vrouwen van de vrienden vonden het goed, maar ook zij wilden meedoen. Dus ze schreven zich in voor de mix competitie. Nu moest er nog een naam verzonnen worden. Het A-team (refererend aan het tv programma) vonden we te ambitieus. Dus werd het E-team.


Er werden nog een paar extra vrienden en kennissen bij gezocht. Dit voor als er iemand niet kon. We haalde ze van heinde en verre. In het begin kwamen we uit 10 verschillende plaatsen. Hier zomaar een paar plaatsen waar iedereen vandaag komt en kwam. Vierlingsbeek, Veghel, Wychen, Eindhoven, Uden, Overloon, Wilbertoord, Sint Hubert, Grave en Boxmeer. Dit is ook de reden dat wij ook nooit samen konden trainen.


Net als elk team kregen wij te maken met veranderingen. De vrouwen van de vrienden kregen kinderen en er moest toch iemand op de kinderen passen. Dus we zochten weer nieuwe personen erbij. Soms ging dat makkelijk, want dan ging de volgende generatie mee en die namen weer vrienden mee. En soms ging het wat moeilijker, maar dan kregen we hulp van Harrie. Feitje: het leeftijdsverschil tussen de oudste en de jongste is 46 jaar. Maar 1 ding is niet veranderd. Peter en Willie zijn er vanaf het begin al bij.


Wat wel veranderd is, is onze naam. Op een gegeven ogenblik kwam Antonia bij het team. Ze werkte bij Mola. Antonia vroeg aan Mola of ze ons wilde sponseren. Daar zeiden ze ja op.


Toen we 12,5 jaar bestonden wilde we dit natuurlijk vieren. Samen met onze partners hebben we dit gevierd met een weekendje Brugge. Nu bestaan we 25 jaar. Ook dit willen we natuurlijk niet voorbij laten gaan. De datum van ons uitje is al geplant en vandaag voor het schrijven van dit stukje hebben Peter, Willie en Antonia iets leuks gepland voor ons jubileum. Wat dat gaat worden is nog een verrassing.


Groetjes Mola TeamComments


Recente berichten
bottom of page